ˇ Ja tegelikult ongi nii..: ?

pühapäev, 16. september 2007

?


Tüdruk istub üksinda jõe kaldal ja vaatab üksisilmi enda ette vette. Ta ei näe seal peale voolave vee midagi, aga Ta ei tahagi näha. Ta lihtsalt vaatab ja mõtleb. Kui keegi näeks sel hetkel Ta silmi, siis võiks sealt välja lugeda ääretu kurbuse ja tühjuse. Kuid õnneks või kahjuks ei ole läheduses kedagi. Tegelikult on, aga nemad Tüdruku juurde ei tule.

Miks istub Tüdruk üksinda jõe kaldal? sellepärast, et Liina ja Leaga, kes Temast paarkümmend meetrit eemal istuvad ja küpsist söövad, ei ole Tal midagi rääkida. Ja teised, kellega Tüdruk, Liina ja Lea olid siia tulnud, on hetkel järve ääres, mis on umbes poole kilomeetri kaugusel. Tüdruk, Liina ja Lea aga jäid siia jõe äärde, sest tahtsid puhata.
Millest?
Rattaga sõitmisest.
Kogu seltskond- 12 inimest- tulid siia jalgrattamatkale ja on siiamaani läbinud juba 65 kilomeetrit.
Kõik teised arvavad, et Tüdruk on lihtsalt väga väsinud ja sellepärast sõidab koguaeg tagapool, aga tegelikult see nii ei ole. Tüdruk sõidab taga lihtsalt sellepärast, et et see matk on selle seltskonnaga viimane. Hommikul arvas Ta, et saab olema tore ja lõbus, kui nendega veel viimane kord koos olla just sellises õhkkonnas, kuid tegelikult osutus see Talle palju raskemaks..
Miks on see viimane "FUN" koosolemine? Sest Tüdruk ei õpi järgmine aasta enam koos nendega samas klassis, kuna ta kolib mujale elama ja sealt oleks liiga pikk maa sinna kooli.. Koos nendega on Ta õppinud alates kümnendast klassist ja paari päeva pärast lõpetavad nad üheskoos rõõmsalt üheteistkümnenda klassi.
Juba algusest peale on Tüdruk hoidnud koolis madalat profiili, sest Ta ema ütles Talle kohe, et nii kui üheteistkümnes klass läbi saab, nii nad kolivad ära. Tüdruk ei loonud klassikaaslastega tugevaid sõprussidemeid, sest siis oleks olnud veel raskem lahkuda.
Ja nüüd istub tüdruk üksinda jõekaldal ja mõtleb millal oleks kõige parem aeg teistele öelda, et Ta lahkub..
Kell 20.30 istub seltskond Aegviidust rongi peale ja sõidab Tallinna poole. Nüüd oleks võimalus rääkida, kuid Tüdruk otsustab jätta selle täiesti viimasele koolipäevale ja rääkida siis, kui õpetaja on tunnistused kätte jaganud ja kõigil on rõõmus meel..
..Viimane koolipäev.Tüdruk lahkub klassist sõnagi lausumata kuigi Ta teab, et hakkab seda kahetsema. Koduteel mõtleb Ta mitu korda tagasi minna, sest Ta teab, et osad jäid veel klassi pilte, filme vaatama.. Kuid siiski sammub Tüdruk nukralt kodupoole ning kõrvaklapid peas, kuulab Soul Asylum`i "Runaway Train`i" : "Runaway train never going back, wrong way on a one way track..."
Shit happens?



/14. Juuli 2006.

Kommentaare ei ole: